Огретен с тиквички и картофи

Страхотен вкус и неповторим аромат
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 15.10.2015
Огретен с тиквички и картофи
 
Необходими продукти:
5-6 картофа
2 тиквички
200 г бяло сирене
4 яйца
150 г кашкавал
зехтин
сол
босилек или ронена чубрица


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, като за мусака, тиквичките - също.
2
Слагат се в тавичка и се заливат със зехтина, посоляват се и се сипва около 1 ч. ч. вода. Пече се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
3
В купа разбиваме яйцата и натрошаваме сиренето, слагаме босилека (или чубрица по ваше желание). Изсипваме сместа във тавата и връщаме във фурната, до готовност на яйцата.
4
Настъргваме кашкавала, поръсваме и връщаме ястието отново във фурната, докато се запече.

Бон Апети!



Съвет: По желание може да поръсите всяка порция с шарена сол.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2022
Благодарим за рецептата! :)
7.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2020
За първи път правя огретен без мляко - получи се супер!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2020
Много лесна и вкусна рецепта :)
5.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2018
+ синьо сирене и ементал на нарязани на кубчета добавени към нашенското бяло сирене добавиха екстра аромат.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2017
Много бързо и лесно. Вкусно и на следващия ден /дори повече/. Добавих пресован чесън към яйцата и сиренето преди да изсипя сместа в тавата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: