Огретен с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2009
Огретен с манатарки
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
250 мл животинска готварска сметана
150-200 г сирене "Ементал"
50 г краве масло
30-40 г сушени манатарки
1/3 кромид лук
1 скилидка чесън
5-6 стръка магданоз
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Огретен с манатарки
Манатарките се слагат в купа и се заливат с гореща вода.
2
Огретен с манатарки 2
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филии.
3
Огретен с манатарки 3
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват 1 1/2 минута на силен огън в зехтин.
4
Огретен с манатарки 4
Омекналите манатарки се изваждат от водата и се слагат при лука и чесъна.
5
Огретен с манатарки 5
Сипва се част от водата, в която са престояли гъбите и се посолява.
6
Огретен с манатарки 6
Поръсва се с нарязан наситно магданоз.
7
Огретен с манатарки 7
Дъното на дълбока тава се намазва с разтопено масло и отгоре се подрежда слой картофи, който също се намаслява.
8
Огретен с манатарки 8
Поръсва се с настъргано сирене "Ементал" и се прави слой от манатарки.
9
Огретен с манатарки 9
Отгоре се слагат още картофи и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите.
10
Огретен с манатарки 10
Последният слой се прави от картофи, посолява се и се поръсва със сирене и готварската сметана. Ястието се изпича в слабо до умерено загрята фурна за 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: