Огретен с кренвирши

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2008
Огретен с кренвирши
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 кренвирша
100 г кашкавал
150 мл прясно мляко
2 глави лук
1 с. л. брашно
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Огретен с кренвирши
Картофите се нарязват и се варят 10 минути в кипнала подсолена вода.
2
Огретен с кренвирши 2
Лукът се нарязва наредбно и се запържва на умерен огън около 10 минути, като се посолява.
3
Огретен с кренвирши 3
Добавят се нарязаните кренвирши и се разбърква.
4
Огретен с кренвирши 4
Поръсва се със сол, брашно, чубрица и червен пипер.
5
Огретен с кренвирши 5
Сипва се прясното мляко.
6
Огретен с кренвирши 6
Сварените картофи се отцеждат и се смесват с кренвиршите.
7
Огретен с кренвирши 7
Сместа се изсипва в намазана с масло дълбока тава.
8
Огретен с кренвирши 8
Отгоре се настъргва кашкавалът и ястието се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2022
Направих огретена, но не е кой знае какво, не си заслужава занимавката и едва ли ще повторя. Освен това му липсва заливка и заради това е само 2 см висок, цялата тава трябва да се раздели на само 4 порции, иначе човек не може да се нахрани.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: