Огретен от зеленчуци

Лесно, вкусно и полезно
Източник: Рози
ТИТЛА: Готвач
Дата: 19.10.2019
Огретен от зеленчуци
Огретен от зеленчуци
Огретен от зеленчуци
Огретен от зеленчуци
Огретен от зеленчуци
 
Необходими продукти:
300 г карфиол
300 г броколи
150 г моркови
200 г сметана за готвене
150 г кашкавал
2 яйца
краве масло за намазване
галета за поръсване
чесън на прах на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Морковите се нарязват на кръгчета, а броколите и карфиолът - на розички.
2
Нарязаните зеленчуци се бланшират (поотделно) във вряща подсолена вода за около 5 минути. Отцеждат се. Изсипват се във съд за печене, предварително намазан с масло и поръсен с галета.
3
Яйцата се разбиват. Добавят се сметаната, половината от настъргания кашкавал и подправките. С тази смес се заливат зеленчуците. Поръсват се с останалия кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2020
Не ми хареса особено
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: