Огретен от зелен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2009
Огретен от зелен фасул
 
Необходими продукти:
1 кг замразен зелен фасул
200 г синьо сирене
50-100 г орехови ядки
250 мл сметана
2 филии хляб
4 стръка магданоз
4 стръка копър
2 - 3 щипки индийско орехче
2 - 3 щипки естрагон
бял пипер и сол на вкус
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Огретен от зелен фасул
Фасулът се изсипва в кипнала подсолена вода и се вари 5-6 минути (ако не е бланширан се вари 13-15 минути).
2
Огретен от зелен фасул 2
Ореховите ядки се запичат в малка касерола, като се поръсват с 1 ч. л. сол, след което се разбиват в блендер заедно с хляба, магданоза и копъра.
3
Огретен от зелен фасул 3
Прибавят се естрагонът и сол на вкус и отново се разбива до получаването на трохи.
4
Огретен от зелен фасул 4
Част от трохите се поръсва в намаслена дълбока тава и се запича във фурна около 5 минути.
5
Огретен от зелен фасул 5
Синьото сирене се натрошава в касерола и се залива със сметаната.
6
Огретен от зелен фасул 6
Намачква се, поръсва се с бял пипер и се вари на бавен огън.
7
Огретен от зелен фасул 7
Добавят се 2-3 щипки настъргано индийско орехче и се разбърква.
8
Огретен от зелен фасул 8
Зеленият фасул се прецежда, разпределя се върху изпечените трохи в тавата и се залива със соса от синьо сирене.
9
Огретен от зелен фасул 9
Отгоре се поръсват останалите трохи и ястието се изпича във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: