Огретен от тиквички

В тази рецепта картофите, с които традиционно се приготвя огретен, са заменени с тиквички
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Огретен от тиквички
 
Необходими продукти:
600-700 г тиквички
150 г кашкавал
2-3 домата
1/3 глава кромид лук
3-4 листа пресен босилек
1/4 връзка магданоз
4-5 с. л. галета
3-4 скилидки чесън
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Огретен от тиквички
Лукът се нарязва наедро и се сипва в тенджера с предварително загретия зехтин.
2
Огретен от тиквички 2
Доматите също се нарязват на едри парчета и се сипват при лука. Разбъркват се и се пържат, докато се изпари водата.
3
Огретен от тиквички 3
Скилидките чесън се нарязват и се добавят към запържените зеленчуци непосредствено преди да се свалят от огъня.
4
Огретен от тиквички 4
Тиквичките се нарязват на кръгчета и се запържват в отделна тенджера.
5
Огретен от тиквички 5
След това се изсипват в тавичка и се заливат с доматения сос.
6
Огретен от тиквички 6
Отгоре се поръсват нарязан наситно магданоз и галета.
7
Огретен от тиквички 7
Огретенът се покрива с настърган кашкавал и се пече около 20-25 минути при температура на фурната 220-250 градуса. Ястието се сервира топло.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
Вкусна и лесна рецепта! За мен 4-5 лъжици галета идват малко в повече. Може да се разнообрази и с патладжан и моцарела.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: