Огретен от тиквички и домати

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Огретен от тиквички и домати
 
Необходими продукти:
3–4 тиквички
2–3 домата
3–4 с. л. олио
3–4 стръка магданоз
1 ч. л. мащерка
кашкавал и галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Огретен от тиквички и домати
Тиквичките се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см, а доматите се режат на полумесеци.
2
Огретен от тиквички и домати 2
Намаслен йенски съд се поръсва обилно с галета и в него се слага 1 ред тиквички и домати. Овкусяват се с накълцания магданоз, солта и щипка мащерка. По същия начин се правят редове от тиквички и домати до изчерпване на продуктите, залива се с олиото и се поръсва с галета.
3
Огретен от тиквички и домати 3
Огретенът се пече без капак около 40–50 минути при температура 180 градуса, докато зеленчуците омекнат. Изважда се и докато е още горещ, се поръсва с настъргания кашкавал, след което се запича 2–3 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: