Огретен от патладжани със сирене и кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сирене "Дунавия"
200 г кашкавал
3 патладжана
2-3 домата
1/2 литър прясно мляко
брашно за паниране
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Огретен от патладжани със сирене и кашкавал
Патладжаните се нарязват на филии и се накисват за 10 минути в прясно мляко, за да се отцеди горчивият им сок. След това млякото се отцежда, патладжаните се подсушават, овалват се в брашно и се изпържват.
2
Огретен от патладжани със сирене и кашкавал 2
В йенска тава се нарежда един пласт патладжани, отгоре се покрива с тънки резени домати, върху тях се натрошава сиренето. Процедурата се повтаря един-два пъти.
3
Огретен от патладжани със сирене и кашкавал 3
Накрая се настъргва кашкавал, огретенът се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: