Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене "Грюер"

Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2005
Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене
 
Необходими продукти:
2 пъстърви (700 г)
4 картофа (500-600 г)
1 корен пащърнак (100 г)
200 г броколи
200 мл студено прясно мляко
50 г масло
50 г сирене “Грюер”
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен копър
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене
Картофите се нарязват на едри кубчета и се сваряват. Пащърнакът се нарязва на парченца, сварява се, намачква се заедно с картофите. Смесва се с копъра, солта и 1/3 от маслото, така че да се получи пюре.
2
Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене
Пъстървите се филетират, като се отстраняват главите, костите и перките.
3
Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене
Броколите се запържват в останалото масло за 2 минути. Поръсва се с брашното, налива се прясното мляко, посолява се, разбърква се добре и се намачква.
4
Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене
В намазнена тавичка се поставя метален пръстен, който се пълни с картофено пюре, след което се маха. Отгоре се поставя рибно филе, навито с кожата навътре и забодено с клечка за зъби, така че да се получи коронка. В центъра на коронката се слага броколи и се полива със соса му. Така се приготвят и останалите 3 порции.
5
Огретен от пъстърва с крем от броколи и сирене
Сиренето се настъргва и се разпределя върху порциите. Пече се 15-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Изважда се с шпатула и всяка порция се сервира в загрята чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: