Огретен от ньоки в гъбен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2004
Огретен от ньоки в гъбен сос
 
Необходими продукти:
1 домат
150–200 г кашкавал
1 яйце
1 ч. ч. брашно
200 мл сметана
1–2 с. л. олио
2-3 щипки настъргано индийско орехче
мащерка и сол на вкус
250 г гъби
1 в. ч. бяло вино
1,2 кг картофи
1/2 к. ч. мляко
2 с. л. брашно
30 г краве масло
2–3 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Огретен от ньоки в гъбен сос
Картофите се сваряват с обелките. Гъбите се нарязват на филии, запържват се в маслото и зехтина и се добавя лукът. Щом се зачервят, се поръсват с брашното, поливат се с виното и се овкусяват с черен пипер.
2
Огретен от ньоки в гъбен сос 2
Картофите се обелват, пюрират се и се прибавят индийското орехче, солта, яйцето и брашното. Размесва се и полученото тесто се разточва на ръка на тънки рулца.
3
Огретен от ньоки в гъбен сос 3
Готовите рулца се нарязват на парченца от 3–4 см и се варят в кипнала вода около 1–2 минути, докато изплуват (във водата се сипва малко мазнина, за да не се слепят), след което се потопяват в студена вода.
4
Огретен от ньоки в гъбен сос 4
Ньоките се подреждат в индивидуални съдове. Поливат се с гъбения сос и се поръсват с нарязания наситно домат и мащерката. Последна се изсипва сметаната, настъргва се кашкавалът и се пече при температура 200–220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: