Огретен от картофи и праз

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2003
Огретен от картофи и праз
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
2 стръка праз лук
30 г краве масло
1 печена червена чушка
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
1 с. л. брашно
50 г кашкавал
3-4 стръка копър
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Огретен от картофи и праз
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Поставят се в йенска тенджера, налива се 1 к. ч. вода (колкото да покрие дъното) и се варят в микровълнова фурна на пълна мощност 8-9 минути.
2
Огретен от картофи и праз 2
Празът се нарязва надребно и се задушава на тих огън под капак в тенджера с предварително сгорещеното масло. Поръсва се с брашното, добавят се нарязаната чушка, мащерката и солта и се разрежда с млякото.
3
Огретен от картофи и праз 3
Сварените картофи се заливат с получената смес и се поръсват с настърган кашкавал, наситнен копър и галета. Огретенът се поставя в предварително сгорещена до температура 200 градуса фурна и се запича до зачервяване.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2022
Благодаря за вкусната рецепта. Направих я в индивидуални съдове и се получи много вкусно. :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Вкусно, лесно и евтино!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Стана вълшебно.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Много,много вкусно. Следващият път ще си го направя в малки керамични купички, като запеканки, идеално за гости, бързо и апетитно. Още по-бързо стана при мен,понеже сготвих картофите на пара, за 5 мин. :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: