Обикновени сарми

Гост: Весела Казакова
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2006
Обикновени сарми
 
Необходими продукти:
12-15 бр. листа кисело зеле
500 мл зелева чорба
250 г свинска кайма
1 глава лук
1 1/2 ч. ч. ориз
4-5 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. джоджен
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Обикновени сарми
Лукът се нарязва наситно и се задушава в нагорещеното олио. Прибавя се каймата и се разбърква добре, докато се смеси с лука и стане на гранули.
2
Обикновени сарми 2
След това се изсипва почистеният и измит ориз. Разбърква се и когато се смесят хубаво, се наливат 3 ч. ч. гореща вода. След като оризът поеме част от водата, плънката се овкусява с джоджен, сол, черен и червен пипер.
3
Обикновени сарми 3
С готовата плънка и зелевите листа се завиват сарми. На дъното на тенджера се слагат кочанчета от киселото зеле, отгоре се поставят няколко листа зеле и се подреждат сармите.
4
Обикновени сарми 4
В тенджерата се налива зелевата чорба и се долива вода, колкото да покрие сармите. Захлупва се с чиния и се вари до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2020
Прекалено обикновени .... И защо джоджен като подправка? Изобщо не подхожда. Освен това съотношението на ориза спрямо каймата е твърде голямо и сармите се усещат по-скоро като постни. Определено не препоръпвам тази рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: