Обикновени курабии

Източник: jaliev
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.05.2014
Обикновени курабии
 
Необходими продукти:
125 г свинска мас (олио)
750 г бяло брашно
3 яйца
180 г захар
250 г кисело мляко
10 г амонячна сода
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 пакетче ванилия
сокът от 1/2 от лимон
захар и канела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
В дълбока купа се поставя маста. Върху нея се пресява брашното.
2
Оформя се кладенче и в него се слагат последователно яйцата, захарта, киселото мляко, содата бикарбонат, амонячната сода, ванилията и лимоновият сок.

3
Замесва се тесто, което не бива да е прекалено лепкаво. При нужда се добавя още малко брашно.
4
Тестото се разделя на равни части, от които се оформят малки топки с диаметър 3-4 см. Подреждат се в покрита с хартия за печене тава.
5
Накрая се поръсват със смес от захар и канела.
6
Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна с вентилатор (200 градуса без вентилатор) в продължение на около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2016
Правим за пореден път , увеличихме захарта и добавихме канела , ром и шоколад за готвене . Ако искате да станат меки ги правете със свинска мас :)
12.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Страхотни !
11.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
10.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2015
Ммм...станаха невероятни курабийки! Много вкусни и ароматни...прибавих им и малко шоколад, станаха уникални :)
9.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Аз ги направих в книжни шолички,а на някои сложих и парченце орех.Много вкусни станаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: