Обърнат портокалов кейк

Лесен, сочен, вкусен и красив
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2013
Обърнат портокалов кейк
 
Необходими продукти:
4 средно големи портокала
85 г брашно
2 яйца
70 г захар
4 с. л. кафява захар
40 г краве масло
2 с. л. ром
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка звезден анасон
краве масло за намазване на формите


Начин на приготвяне:
1
Обърнат портокалов кейк

Портокалите се обелват и се филетират. Маслото се разтопява.

 


2
Обърнат портокалов кейк 2

Купички за брюле се намазват с масло, поръсват се с кафявата захар, да полепне хубаво и по стените, добавя се  звездният анасон, стрит в хаванче.

 


3
Обърнат портокалов кейк 3

На дъното се разпределят филетата от портокал.

 


4
Обърнат портокалов кейк 4

Яйцата се разбиват със захарта и рома, добавя се брашното, бакпулверът и разтопеното масло.

 

 


5
Обърнат портокалов кейк 5

Сместа се разпределя в купичките и кейковете се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


6
Обърнат портокалов кейк 6

Охлаждат се и се обръщат в чинии.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2014
Страхотни свежи кексчета които стават много вкусни и с други плодове . Опитай те няма да съжалявате
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: