Обърнат кейк с банани

Нетрадиционен сладкиш за българската кухня - хем с банани, хем обърнат
Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за карамелизираните банани:
3 зрели банана
170 г захар

за кейка:
240 г брашно
4 яйца
200 г захар
200 мл прясно мляко
60 г краве масло
90 г царевично нишесте
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Обърнат кейк с банани

Захарта се карамелизира в съд на котлона (подходящ и за печене във фурна), после се дърпа от огъня. Бананите се обелват и се разрязват надве по дължина. Подреждат се в съда с карамела.

 

 


2
Обърнат кейк с банани  2

В купа се смесват брашното, бакпулвера и нишестето. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. Жълтъците се разбиват с маслото и захарта. Към тях малко по малко се налива млякото.

 


3
Обърнат кейк с банани  3

Прибавят се сухите съставки и отново се разбива. Добавят се белтъците и се разбърква с шпатула.

 


4
Обърнат кейк с банани  4

Сместа за кейка се изсипва върху бананите. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.

 


5
Обърнат кейк с банани  5

Охлажда се 5 минути и се обръща. Нарязва се на парчета и се сервира.


 




Съвет: Ако го оставите по-дълго време от 5 минути да се охлади, карамелът ще стегне и няма да можете да го извадите от съда.


Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2020
Лесен и много вкусен сладкиш.
21.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Вкусотия!
20.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
супер рецепта
19.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2015
Страхотно и вкусно . Правя го с ананас , но и бананите е вкусно !
18.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Получи ми се но със 4-5 банана!Едно към едно със вашата снимка:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: