Ню Йорк чийзкейк

Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2020
Ню Йорк чийзкейк
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бисквити с масло
70 г краве масло

за крема:
700 г крем сирене Philadelphia XL Original
200 г заквасена сметана
3 яйца (размер L)
200 г пудра захар
3 с.л. брашно
1 шушулка ванилия

за заливката:
300 г малини (или други плодове по избор)
5 с.л. захар
1 пакетче желатин

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се натрошават с ръце не много на ситно, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква.
2
Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица.
3
Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.
4
В купа се разбиват с телена бъркалка крем сиренето (оставено на стайна температура) и захарта.
5
Към тях се добавят заквасената сметана, семенцата от шушулката ванилия и яйцата (на стайна температура), едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух, защото чийзкейка се напуква при печене. Разбърква се с бъркалка.
6
Накрая се прибавя и брашното и отново се разбива.
7
Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата.
8
След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа.
9
Желатинът за глазурата се разтваря в 1 с. л. вода, оставя се да набъбне.
10
Малините се измиват и се слагат се в малка тенджера.
11
Добавя се захарта. Когато тя се разтопи - прибавяме и желатина. Разбърква се и се сваля от огъня.
12
Оставя се да се охлади и глазурата се изсипва върху студения чийзкейк
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2022
Приготвих го за гости и се прие много добре
1.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2020
Великолепен!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: