Ньоки със спанак и сос "Горгонзола"

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200-250 г замразен спанак
2 яйца
5-7 с. л. брашно
1-2 с. л. готварска сметана
2 ч. л. сол
1/2 ч. л. сушен копър
2-3 щипки индийско орехче
"Пармезан" за поръсване
400 мл готварска сметана
200 г сирене "Горгонзола"
1 с. л. бяло вино
1 ч. л. бренди
1/2 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Ньоки със спанак и сос
Картофите се обелват, нарязват се надребно и се изсипват във вряща подсолена вода. Сваряват се, след което се отцеждат и се намачкват, така че да не остават гранули.
2
Ньоки със спанак и сос
Спанакът се поставя в купата на кухненски робот и се пюрира заедно с 1-2 с. л. готварска сметана и щипка сол. Смесва се с пюрето от картофи и като се мачка, се добавят индийско орехче и копър. Слагат се яйцата и се поръсва с брашно, така че да стане плътно тесто.
3
Ньоки със спанак и сос
Във вряща подсолена вода се налива малко олио и вътре с пош се шприцоват цилиндърчета от спаначената смес. Щом изплуват на повърхността, се изваждат, като се отцеждат добре.
4
Ньоки със спанак и сос
Сметаната се кипва и ври 4-5 минути, докато се редуцира до 2/3. Добавят се намачканото сирене, сол и индийско орехче. Щом сиренето се разтвори, се наливат малко бяло вино и бренди. Ньоките се поливат със соса, поръсват се с настърган "Пармезан" и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: