Ньоки от моркови в сос с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2004
Ньоки от моркови в сос с царевица
 
Необходими продукти:
800 г моркови (500 мл сок от моркови)
500 г брашно
300 мл прясно мляко
100 г кашкавал
100 г масло
1 яйце
1 ч. л. къри
1 щипка сол
грис за овалване
200 г консервирана царевица
50 г масло
1/2 стрък праз
1 кубче зеленчуков бульон
5-6 листа салвия
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Ньоки от моркови в сос с царевица
Морковите се изцеждат в сокоизстисквачка. Сокът и прясното мляко се наливат в тенджера, поставят се маслото и кърито. Щом кипне, се добавят солта и брашното. Оттегля се от котлона. Бърка се, докато течността поеме брашното, настъргва се кашкавал. Трябва да се получи хомогенна смес. Счупва се яйцето, разбърква се и се оставя да се охлади.
2
Ньоки от моркови в сос с царевица 2
Нарязаният наситно праз и царевицата се запържват за 1 минута в загрят зехтин. Стрива се бульонът, поръсва се с къри и се разбърква. След 30 секунди се налива бяло вино, след 1-2 минути – чаша гореща вода. Когато кипне, се ароматизира с накъсани листа салвия и се добавя масло.
3
Ньоки от моркови в сос с царевица 3
Част от охладеното морковено тесто се разточва върху набрашнен плот във вид на тънка наденица и се нарязва под наклон на парченца. Ньоките се поставят в тава и се овалват в грис. След това се слагат за 1-2 минути в кипяща вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и се сервират полети със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: