Ням Ням палачинки

Това са моите супер дупер вкусни палачинки
Източник: Мая
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.09.2015
Ням Ням палачинки
 
Необходими продукти:
за палачинките:
8 яйца
2 ч. ч. прясно мляко (400 мл)
2 ч. ч. брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
2-3 с. л. олио

за плънката:
1 средно голяма глава кромид лук
2 моркова
2-3 чушки (червени и зелени по избор)
3-4 кисели краставички
300 г кайма (овкусена)
400 г домати на кубчета (от консерва)
200 г краве сирене
200 г кашкавал
1 връзка магданоз
сирене „Пармезан“
сол, черен пипер и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
1
За да приготвите палачинките чукнете яйцата в дълбока купа и ги разбийте със солта и захарта. Добавете млякото, при непрекъснато бъркане. Постепенно добавете и брашното, и бъркайте, до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 с. л. олио.
2
Загрейте тигана. (Ако използвате тефлонов тиган може да не слагате мазнина.) Сипете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи, докато краищата на палачинката започнат леко да се отделят. Обърнете с помощта на дървена шпатула. Палачинката е готова, когато връхчетата започнат да порозовяват и да се надигат.
3
За приготвянето на плънката, в сгорещено олио се добавят първо каймата със ситно нарязаните моркови и лук.
4
След като се позапържат, се добавят чушките и краставичките, също нарязани наситно.
5
Добавяме консервата с домати и подправките - сол, черен пипер и чубрица.
6
Когато сместа заври, добавяме сиренето, кашкавала и магданоза.
7
Навиваме палачинките с получената смес и ги нареждаме в тава. Поръсваме ги с пармезан и ги печем в слабо загрята фурна, за не повече от 5 минути. Идеята е да се разтопи пармезанът.


Съвет:
Препоръчвам, да добавите щипка захар, за да неутрализирате киселата нотка от консервираните домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: