Нудли с телешко и броколи

Приготвени в азиатски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г нудли „Удон“ (талиатели)
300 г телешко бонфиле
300 г броколи
150 г дребни кафяви печурки
100 мл светъл соев сос
100 мл телешки бульон
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 лайм
2 с. л. тъмно сусамово олио
1 с. л. сос „Шрирача“
1 ч. л. царевично нишесте
1 ч. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Нудли с телешко и броколи
Нудлите се сваряват според указанието върху опаковката и се отцеждат.
2
Нудли с телешко и броколи 2
Месото се реже на тънки парчета, гъбите – на четири, а броколите се разделят на розички.
3
Нудли с телешко и броколи 3
Чесънът се накълцва, смесва се със соевия сос и с лютия сос, сусамовото олио, меда, нишестето и сока от лайм.
4
Нудли с телешко и броколи 4
Месото се запържва в половината от олиото и се изважда от съда.
5
Нудли с телешко и броколи 5
Налива се останалата мазнина и се пържат гъбите и броколите.
6
Нудли с телешко и броколи 6
Сипва се бульонът, връща се месото и се готви още 2–3 минути.
7
Нудли с телешко и броколи 7
Налива се сосът и се готви, докато се сгъсти. Добавят се нудлите, готви се за кратко и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2021
Нещо различно и много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: