Ноазети по парижки

Гост: Асен Чаушев
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2006
Ноазети по парижки
 
Необходими продукти:
1 кг телешко контра филе
3 яйца
брашно за овалване
олио за пържене
500 мл прясно мляко
300 г кускус
125 г сирене "Крема"
60 г масло
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
10-15 бр. брюкселско зеле
20 г масло
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 тиквичка
5-6 стръка копър
галета за поръсване
1 глава червен лук
1 връзка репички
1 червена чушка
1 зелена салата
1 домат
100 мл готварска сметана
100 мл бяло вино
1/2 кубче пилешки бульон със зеленчуци
2 с. л. брашно
1 с. л. кисело мляко
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Ноазети по парижки
Месото се нарязва на медальони, а тлъстините и ципите се изрязват. Медальоните се посоляват, овалват се в брашното и се потопяват в разбитите яйца. Пържат се в обилно количество сгорещено олио.
2
Ноазети по парижки 2
Панираните телешки медальони се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Ноазети по парижки 3
В тенджера се налива 1/2 л вода, слагат се 30 г масло и се стрива бульонът. Когато кипне, се сипва кускусът и се изчаква да поеме водата. След това се налива горещото прясно мляко.
4
Ноазети по парижки 4
Останалото масло за гарнитурата (30 г) се разтопява и в него за кратко се запържва сиренето "Крема", като се бърка. Добавя се към кускуса и се разбърква добре.
5
Ноазети по парижки 5
Брюкселското зеле се бланшира за кратко в подсолена вряща вода, след което се отцежда. Запържва се в предварително разтопеното масло (20 г), като се поръсва с галета.
6
Ноазети по парижки 6
Тиквичката се обелва, чушката и лукът се почистват. Зеленчуците се нарязват на кръгчета и се запичат на грил тиган от двете страни.
7
Ноазети по парижки 7
Бялото вино се загрява, стрива се бульонът. Брашното, готварската сметана, киселото мляко и горчицата се смесват и се разбиват. Щом виното кипне, приготвената смес се налива в тенджерата. Бърка се, докато сосът се сгъсти.
8
Ноазети по парижки 8
Доматът се обелва и се нарязва наситно заедно с лука, репичките, чушката и зелената салата. Поставят се в купа.
9
Ноазети по парижки 9
Ноазетите се гарнират с кускус, изпечени зеленчуци и брюкселско зеле. Поръсват се с наситнен копър. Сервират се със соса и салатата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: