Нисковъглехидратна Мусака

Вкусна и засищаща
Източник: Румен
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.02.2019
Нисковъглехидратна Мусака
Нисковъглехидратна Мусака
Нисковъглехидратна Мусака
 
Необходими продукти:
800 г тиквички
500 г кайма смес
1 глава лук
2 моркова
2 с. л. олио
100 г доматен сок
сол, черен и червен пипер на вкус

за заливката:
3 яйца
400 г кисело мляко
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Обелваме и нарязваме тиквичките на кубчета. Поръсваме ги със сол и оставяме да се отцедят.
2
Нарязваме морковите на кубчета а лука на ситно.
3
Запържваме каймата с лука, добавяме морковите и задушаваме 2-3 минути.
4
Добавяме тиквичките и задушаваме за 5-6 минути. Добавяме доматен сок и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
5
Изсипваме ястието в тава и заливаме хубаво със заливката от разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем във фурна на 200 градуса за около 1 час.

Съвет
Ястието се сервира топло.

Съвет:
Ястието се сервира топло
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: