Никулденски шаран по врачански

Гост: Нина Николина
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2003
Никулденски шаран по врачански
 
Необходими продукти:
1 шаран (1 1/2 кг)
4-5 глави червен кромид лук
1 ч. ч. орехи
1/2 ч. ч. ориз
5-6 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран по врачански
Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите и хрилете.
2
Никулденски шаран по врачански 2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в сгорещеното олио, докато омекне. Прибавя се почистеният и измит ориз и се пържи, докато оризът стане "стъклен". Залива се със същото количество вода и се изчаква, докато оризът я поеме. Овкусява се с червения пипер, чубрицата и солта, разбърква се и се прибавят едро смлените орехи.
3
Никулденски шаран по врачански 3
С приготвената плънка се пълни шаранът, зашива се и се пече в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 40-60 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Много вкусно! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: