Нем

Виетнамска рецепта, приготвена от Нго Тхи Тхук и Ан Нго
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Нем
 
Необходими продукти:
500 г смляно свинско месо
150 г фиде от тапиока (оризово фиде)
25 оризови листа
1/2 л бира
3 яйца
3 моркова
2 стръка зелен лук
1 глава кромид лук
1 шепа дървесни гъби
1/2 ч. л. натриев глутамат
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нем
Фидето от тапиока се накисва за кратко във вряла вода, след което се отцежда и се нарязва на къси пръчици (3-4 см). Дървесните гъби също се заливат с гореща вода и се нарязват наситно.
2
Нем 2
Смляното месо се смесва с нарязаното фиде и настърганите наситно моркови.
3
Нем 3
Прибавят се дървесните гъби.
4
Нем 4
След това се сипват нарязаните наситно зелен лук и кромид и продуктите хубаво се разбъркват.
5
Нем 5
Накрая се чупят яйцата и се замесва кайма.
6
Нем 6
Каймата се подправя с черен пипер и сол на вкус.
7
Нем 7
Бирата се налива в широка купа и в нея се накисват оризовите листа.
8
Нем 8
Във всяко листо се слагат по 1-2 лъжици от каймата и се увива като руло.
9
Нем 9
Рулцата се пържат в обилно количество сгорещено олио. Прилага се техника на дълбоко, фритюрно пържене, като на втората минута от пърженето силата на котлона се намалява.
10
Нем 10
Гототвите рула се поднасят със соса за салата "Ном".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: