Неделно печено от кайма

Леко пикантно, с аромат на розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2012
Неделно печено от кайма
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
250 г свинска кайма
2 средно големи моркова
1 стрък селари
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 яйца
3 филийки стар хляб (без корите)
1 ч. л. синап
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. лют сос
1 стрък розмарин
сол на вкус

за намазване:
3 с. л. кетчуп
1 ч. л. синап
2 с. л. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Неделно печено от кайма

Хлябът се смила на трохи и се изсипва в купа.


2
Неделно печено от кайма 2

Лукът, морковите, селарито, листенцата от розмаринa и синапa също се смилат.


3
Неделно печено от кайма 3

Прибавят се чесънът, яйцата, черният пипер, лютият сос и сол и отново се разбива.

 


4
Неделно печено от кайма 4

Всичко се омесва добре с каймата.


5
Неделно печено от кайма 5

Готовата смес се слага върху намазнена тава и се оформя като хляб.


6
Неделно печено от кайма 6

Синапът се стрива и се разбърква с кетчупа и захарта. Месният хляб се намазва с готовата смес. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 1 час. Оставя се да почине 15 минути преди да се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2013
Стана невероятно вкусно!
11.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Направих няколко промени (защото не разполагах с всичко по рецепта) и вместо синап сложих горчица, вместо селари - малко магданоз, вместо лют сос - лют пипер и вместо във форма на хляб го направих на 12 плоски кюфтета в тавата за печене и стана перфектно. Благодаря ви за рецептата. Бързо, лесно, вкусно!
10.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Категорично съм съгласна с това че трябва да се опитват нови неща! Страхотни сте!
9.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ние пък си мислим, че човек трябва да открива и нови вкусове :)
8.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Възможно е да е вкусно,но не се връзва с българския вкус.Опитайте без синап и селари.Заменете с наши подправки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: