Неаполитански кексчета „Кастела“

Изкусителна комбинация с какао, мед и ягоди
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 09.07.2015
Неаполитански кексчета „Кастела“
 
Необходими продукти:
100 г брашно
4 яйца
100 г захар
1 с. л. какао
1 ч. л. мед

за ягодовия сос:
100 г замразени ягоди
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ягодовият сос се приготвя като ягодите се готвят със захарта, докато омекнат, след което се намачкват и се прецеждат.
2
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват. Добавя се захарта, като се разбива непрекъснато. След това, при постоянно разбиване, един по един, се прибавят и жълтъците, а после и брашното.
3
Сместа се разделя на три части. Към едната част се добавя какаото, разтворено в 1–2 с. л. вода, към втората – медът, разтворен в малко топла вода, а към третата – ягодовият сос.
4
Формички за крем карамел се намазват с олио и в тях се сипват по 2 с. л. от всяка смес.
5
Кексчетата се пекат 40 минути в загрята на 150 градуса фурна, след което се оставят да се охладят и се изваждат.



Съвет:
Поръсват се с пудра захар или се гарнират със сладко от ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


328 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: