Нашенски хумус

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г зрял фасул
по 1 стрък лук и чесън
2 с. л. сусамов тахан
4-5 с. л. зехтин
1 ч. л. джоджен
4-5 стръка магданоз
лимонов сок на вкус
червен пипер за поръсване

за питките:
4 ч. ч. брашно
1/2 кубче мая
1-2 ч. ч. хладка вода
5-6 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Нашенски хумус
Фасулът се почиства, залива се с вряла вода и се оставя да набъбне.
2
Нашенски хумус 2
Изстиналата вода се хвърля, а фасулът се слага в друга тернджера с вода и се вари, докато водата кипне. Кипналата вода също се изхвърля и фасулът се сварява в тенджера под налягане.
3
Нашенски хумус 3
Маята се разтваря в топла вода с малко захар и сол и 1 с. л. брашно.
4
Нашенски хумус 4
Шупналата мая се смесва с пресятото брашно, като постепенно се прибавят хладката вода и зехтинът.
5
Нашенски хумус 5
Замесва се меко тесто, което се оставя да втасва.
6
Нашенски хумус 6
Втасалото тесто се разделя на малки топки, които се разточват във формата на питки и се запичат в тиган от двете страни.
7
Нашенски хумус 7
Лукът, чесънът и магданозът се смилат в блендер заедно с джоджена, зехтина, лимоновия сок и тахана.
8
Нашенски хумус 8
Добавя се пюрираният фасул и се смила. Ястието се овкусява с червен пипер и зехтин и се с поднася с питките.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: