Нарязано телешко по цюрихски

Гост: Лоран Виуме, консул на Швейцария в България
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2007
Нарязано телешко по цюрихски
 
Необходими продукти:
300 г телешко бонфиле
150 г телешки бъбреци
250 г печурки
150 мл готварска сметана
1 глава лук
1/2 лимон
3-4 стръка магданоз
1 в. ч. бяло вино
1 к. ч. олио
3-4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. царевично нишесте
1 кубче телешки бульон
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарязано телешко по цюрихски
Телешките бъбреци се заливат с разредения с вода сок от лимон и се оставят да престоят 30 минути.
2
Нарязано телешко по цюрихски 2
Бонфилето се почиства от ципите и се нарязва на малки парчета.
3
Нарязано телешко по цюрихски 3
Зехтинът се налива в тиган и се загрява. След това се сипва нарязаното бонфиле, разбърква се и се запържва.
4
Нарязано телешко по цюрихски 4
Телешките бъбреци се разрязват на две и се добавят при запърженото бонфиле.
5
Нарязано телешко по цюрихски 5
Месото се подправя с черен пипер и сол. Разбърква се и се задушава, докато течността се изпари.
6
Нарязано телешко по цюрихски 6
Лукът за соса се нарязва наедро, гъбите – на филии. Олиото се загрява в тенджера, сипва се лукът, задушава се кратко и се прибавят гъбите. Разбърква се и се задушава.
7
Нарязано телешко по цюрихски 7
Кубчето бульон се разтваря в 100 мл топла вода и се налива при гъбите и лука.
8
Нарязано телешко по цюрихски 8
Нишестето се залива с бялото вино, разбива се и също се добавя в тенджерата.
9
Нарязано телешко по цюрихски 9
Сосът се подправя със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя да къкри на тих огън около 15 минути. Накрая се налива сметаната.
10
Нарязано телешко по цюрихски 10
Месото се залива с готовия сос и се разбърква. Ястието се поръсва с нарязан наситно магданоз и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: