Напукани какаови сладки

Много сладки, изключително лесни и хрупкави
Източник: Стоянка Димова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.09.2016
Напукани какаови сладки
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. какао
2 ч. ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
пудра захар (за овалване)


Начин на приготвяне:
1
Смесете сухите съставки (без пудрата захар).

2
Разбийте яйцата с миксер или с телена бъркалка.

3
Постепенно добавете сухите съставки.

4
Замесете гладко тесто върху набрашнен плот. Сложете го в купа, покрита с прозрачно фолио и го оставете в хладилник поне за 1 час.

5
След това от тестото се оформят топчета с големина по желание. Овалват се в пудра захар и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

6
Сладките се пекат, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Стават готови изключително бързо - за по-малко от 10 минути.


Съвет:
Докато са още топли, сладките са меки, но след като изстинат, стават хрупкави.

Не печете сладките прекалено дълго, защото изгарят много бързо и след това стават сухи.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2018
Вкусни сладки!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
с масло обаче са супер
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2017
Добри са ! Харесаха ни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: