Наполеон от патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 домата
2 патладжана
1/4 връзка магданоз
средата на 2 филии хляб
зехтин за намазване
2-3 филета аншоа
1 скилидка чесън
5 листа босилек
листата от 2 клонки риган
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. пастет от маслини


Начин на приготвяне:
1
Наполеон от патладжан
Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да се изцедят от сока. След това се изплакват и се подсушават. Нареждат се в намазнена със зехтин тава, поливат се със зехтин и се пекат 15 минути в загрята на 200-220 градуса фурна, като на 3-4-тата минута се обръщат.
2
Наполеон от патладжан 2
Пастетът от маслини се поставя в купа, налива се зехтинът, добавят се нарязаните наситно скилидка чесън, филета аншоа, босилек и риган. Разбърква се.
3
Наполеон от патладжан 3
Доматите се нарязват на тънки кръгчета, подреждат се в чиния и се намазват с приготвената марината. Хлябът се смила с магданоза, докато се получат трохи.
4
Наполеон от патладжан 4
В тава се нареждат 4 по-големи кръгчета патладжан, отгоре се поставя по кръгче домат и се редуват така още няколко пъти, като се завършва с домат. Поръсва се с хлебните трохи. Запича се в силно загрята на 220 градуса фурна, докато хлябът се позачерви (около 10 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: