Нахутова салата с дресинг от къри и кисело мляко

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Нахутова салата с дресинг от къри и кисело мляко
 
Необходими продукти:
200 г нахут
50 г стафиди
10 листа зелена салата (спанак)
1 домат
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 морков
1/2 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
зелената част на 1 стрък лук
4–5 стръка магданоз
2 щипки захар
1–2 щипки кориандър
2 с. л. зехтин
1–2 с. л. лимонов сок
1–2 ч. л. къри
1 ч. л. сол
3 филии хляб
30–40 г краве масло
1 щипка кимион
1 щипка куркума
1 щипки кориандър


Начин на приготвяне:
1
Нахутът се накисва в хладка вода и се оставя да престои няколко часа (най-добре цяла нощ), след това се сварява за 30–40 минути и се охлажда.
2
Дресингът се приготвя, като киселото мляко се смесва с нарязаните наситно лук и чесън, поръсва се с кърито, солта, кориандъра, захара и наситнения магданоз, полива се с лимоновия сок и зехтина и се разбърква добре.
3
Чушките се нарязват на ивички, морковът се настъргва и заедно със стафидите и нахута се поставят в голяма купа. Добавя се нарязаният на кубчета домат. Налива се половината дресинг и се разбърква.
4
Филийките се нарязват на четири, намазват се с разбърканото с подправките масло, нареждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна.
5
Описание на стъпкатаСервира се, като върху листа от зелената салата (или бланширания спанак) се поръсва от дресинга, слага се от салатата и се декорира с изпечените пикантни хлебчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: