Нахутова чорба с наденица и кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2004
Нахутова чорба с наденица и кисело зеле
 
Необходими продукти:
2-3 сурови наденици (300-400 г)
300-400 г кисело зеле
200 г нахут
2 глави кромид лук
2 моркова
4 с. л. сухо картофено пюре
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
2 кубчета телешки бульон
2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Нахутова чорба с наденица и кисело зеле
Нахутът се приготвя подобно на фасула, като от предния ден се накисва в хладка вода. След като набъбне, водата му се сменя и се вари, докато омекне. Ако е необходимо да се долее вода, тя трябва да е хладка. В случай че се използва тенджера под налягане, времето за варене е около 20 минути.
2
Нахутова чорба с наденица и кисело зеле 2
Зелката се измива, отцежда се и се нарязва на тънки ивички. В сгорещеното олио се запържват за 1-2 минути нарязаните моркови (на колелца) и лук (надребно). Запържва се още 4-5 минути, поръсва се с червения пипер и се разбърква.
3
Нахутова чорба с наденица и кисело зеле 3
Готовата запръжка се прехвърля в тенджерата със сварения вече нахут. Ври около 20 минути, добавят се нарязаната на парченца наденица и дафиновият лист и се оставя да ври още 15 минути. 1-2 минути преди да се оттегли от котлона, в супата се слагат счуканите скилидки чесън и картофеното пюре и се отстранява дафиновият лист.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: