Нахутени кюфтета с джинджифил

Ароматни, хрупкави, идеални за тези, които искат да починат от месото
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2013
Нахутени кюфтета с джинджифил
 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (по 400 г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 яйце
50 г галета „Панко“
40 г галета
1 с. л. олио
1 с. л. сусам
1/2 ч. л. сух кориандър
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. олио за пържене

за соса:
400 г кисело мляко
1 голяма глава лук
1 с. л. паста червено къри
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Нахутени кюфтета с джинджифил

Лукът, зеления лук, чесънът и магданозът се нарязват. Смилат се в чопър заедно с нахута, олиото и сусама.

 


2
Нахутени кюфтета с джинджифил 2

Към сместа се добавя настърганият джинджифил, овкусява се със сол, черен пипер, кориандъра и се уплътнява с галетата. Прибавя се яйцето и отново се разбива.

 


3
Нахутени кюфтета с джинджифил 3

Оформят се 12 кюфтета, поставят се в тава, на дъното на която има галета „Панко“, за да не залепват, и се прибират в хладилника за 20 минути.

 


4
Нахутени кюфтета с джинджифил 4

След това се овалват в галетата „Панко“ и се пържат в съд се незалепващо покритие с олиото за пържене,  за кратко. После се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути.

 


5
Нахутени кюфтета с джинджифил 5

Лукът за соса се нарязва наситно и се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се паста червено къри и се дърпа от котлона. Смесва се киселото мляко и се разбърква.

 


6
Нахутени кюфтета с джинджифил 6

Кюфтетата се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2014
Много вкусни се получиха. Нахута го сварих аз, за час в тенджерата под налягане. После посъкратих процедурата, изстудих сместа в хладилник, изпържих и опекох.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: