Нахут със спанак

Източник: nefertifi
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 17.11.2014
Нахут със спанак
 
Необходими продукти:
250 г нахут
300 г спанак
1-2 моркова
1 глава кромид лук
1-2 чушки
3 скилидки чесън
червен и черен пипер на вкус
3 с. л. олио (масло)

за застройката:
250 г кисело мляко
1 яйце
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус
1 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Нахут със спанак
Предварително накиснатият нахут (за 12 часа) се измива и се вари около 60-90 минути в обикновена тенджера, като образувалата се пяна периодично се отстранява.
2
Нахут със спанак 2
Добавят се нарязаните моркови, кромид лук и чушки и се варят около 30-40 минути.
3
Нахут със спанак 3
Добавят се нарязаните скилидки чесън, като количеството е въпрос на вкус.
4
Нахут със спанак 4
5 минути след добавянето на чесъна се посолява, прибавя се измитият и нарязан наедро спанак, който става готов за около 10 минути.
5
Нахут със спанак 5
След спанака се добавя олиото (маслото), 1/2 ч. л. червен пипер и черен пипер на вкус. Ястието се дърпа от котлона и се прави застройка. Вместо застройка може да се направи запръжка с брашно и червен пипер - като това е въпрос на вкус.
6
Нахут със спанак 6
Застройката е следната - разбиваме едно яйце с 1-2 щипки сол, добавяме 250 г кисело мляко, брашното и индийското орехче, разбъркваме сместа до хомогенизиране и слагаме на котлона за 3-5 минути, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Изсипваме застройката на тънка струя в тенджерата с нахута, като бъркаме непрекъснато. Оставяме да покъкри всичко заедно за около 3-5 минути. Сваляме от котлона и по желание добавяме джоджен или пресни подправки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2014
Индийско орехче добавям и към заливките за мусака и огретени. Доволна съм от резултатите :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Внесохме малко разнообразие в спаначената супа с нахута. Бях малко резервирана към застройката с индийско орехче, но се получи вкусна комбинация.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: