Надиплен хляб

Хлябът винаги е бил по-бедният роднина на пицата. Е, време е да поправим тази несправедливост!
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г милански салам
250 г моцарела
1 ч. л. риган
2 с. л. зехтин

за тестото:
300 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
70 мл топла вода
30 мл зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 яйце

за соса:
1 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 малък морков
1 малка глава лук
400 г домати на кубчета от консерва
1 щипка захар
2–3 стръка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Надиплен хляб
В купа се смесват брашното и солта. В друга купа се налива водата, прибавят се маята, захарта, зехтинът, яйцето и всичко хубаво се разбърква.
2
Надиплен хляб 2
Течните съставки се сипват при сухите, разбърква се и се омесва меко, еластично, гладко тесто. Оставя се да втаса покрито в купа за 30 минути.
3
Надиплен хляб 3
Лукът, чесънът и морковът се обелват и се нарязват наситно. Запържват се в сгорещения зехтин и се наливат доматите. Оставят се на слаб огън, докато сосът се сгъсти. След това се пасира с магданоза, сол и захарта.
4
Надиплен хляб 4
Тестото се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот и се намазва с доматения сос.
5
Надиплен хляб 5
Отгоре се настъргва моцарелата и се разпределя нарязаният натънко салам. Накрая се поръсва с ригана и се нарязва на квадрати, които се подреждат един върху друг.
6
Надиплен хляб 6
Получената купчинка се слага легнала във форма за печене терин. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 30 минути.
7
Надиплен хляб 7
Хлябът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 30 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2024
Здравейте, екип на Бонапети. Нямам идея, но средващия път бих опитала с по-голяма форма и може би по-малко сос, защото имам чувството, че този, щойто се получава при мен е повече. Благодаря за отзива
9.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2024
Велина Василева, може би разточвате кората по-дебело или формата ви за печене да е по-малка?
8.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2024
Чудесна рецепта! Правя го за пореден път, само не знам защо всеки път остава суров в сърцевината.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2015
чъдесен
6.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2014
доста интересна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: