Наденица със зелен фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 сурови наденици
450 г замразен фасул
300-350 г стерилизирани домати
30-40 г бяла ряпа
2 скилидки чесън
2 печени чушки
1-2 домата
1 глава червен лук
1 морков
10-12 стръка магданоз
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2 щипки кимион


Начин на приготвяне:
1
Наденица със зелен фасул
Лукът, морковът и ряпата се почистват, нарязват се наедро (лукът – на полумесеци, ряпата – на пръчици, морковът – на кръгчета) и се запържват за 2-3 минути в предварително загрятото олио.
2
Наденица със зелен фасул 2
Запържените зеленчуци се оттеглят от котлона и се поръсват с червен пипер и кимион. Наливат се пасираните домати и малко топла вода, така че течността да е на нивото на продуктите.
3
Наденица със зелен фасул 3
Загрява се отново, посолява се, добавя се зеленият фасул и се оставя да къкри на слаб огън под капак 15-20 минути.
4
Наденица със зелен фасул 4
След това се добавят наситнените магданоз, чесън и печени чушки, поръсва се с чубрица и се разбърква. Зеленчуците се прехвърлят в йенска тава.
5
Наденица със зелен фасул 5
Във всяка наденица се правят разрези, в които се слага по резен домат. Надениците се нареждат в тавата върху зеленчуците и ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: