Наденица по тракийски

Българска кухня
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.01.2014
Наденица по тракийски
 
Необходими продукти:
800 г свинска наденица
600 г картофи
500 г грах
1 глава лук
1 морков
2 с. л. олио
5-6 стръка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Наденица по тракийски
Ако си купите наденица в някой магазин от Горнотракийската низина, ще останете изненадан от силния аромат на резине, който ще усетите. Такава наденица освен тук, можете да намерите и в някои райони и на Средногорието. Характерното за нея е, че се прави с много и със силни подправки. Поради това тази рецепта ще ви изненада с две неща – няма да използвам подправки (защото наденицата ще ми осигури необходимите аромати) и второ в нея не се използват домати. И така, нарежете наденицата на парчета и я пуснете в тигана да се запържи. Използвайте малко мазнина, защото свинската наденица ще пусне достатъчно.
2
Наденица по тракийски 2
Щом я запържите, я извадете от тигана и в същата мазнина запържете нарязаните лук и морков.
3
Наденица по тракийски 3
Щом омекнат, добавете измитатият грах. Накрая сложете нарязаните на кубчета картофи. Посолете и разбъркайте ястието.
4
Наденица по тракийски 4
Изсипете го в глинен съд и печете на 250 градуса, 40 минути с капак и после още 20 минути без капак. Ястието се сервира топло поръсено със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2019
Уникална вкусотия
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Много вкусно стана! Не знам дали уцелих правилната наденица в магазина, но наистина се получи много ароматно без да използвам подправки!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: