Наденички с картофи

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 22.03.2017
Наденички с картофи
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
4-5 глави лук
4 парчета наденица (различни видове)
1-2 сухи люти чушки
1 ч. л. чубрица
2-3 с. л. олио
1-2 ч. ч. вода
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на едри кубчета.

2
Лукът се нарязва на тънки полумесеци.

3
Наденичките се нарязват на парченца, с големина от около 2 см.

4
Лютите чушлета се наситняват и се разбъркват с лука.

5
Всичко се слага в намазана с масло тава, разбърква се, подправя се със сол, черен пипер и чубрицата, и се залива с водата и олиото. Ако е необходимо, се налива повече вода, така че течността да стигне до средата на картофите.

6
Пече се на 180 градуса, под фолио, до готовност на картофите. Накрая фолиото се маха и ястието се допича за още 5 минути.


Съвет:
Аз пека в стъклена тава и предварително я намазвам с масло
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: