Наденички по сливенски

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Наденички по сливенски
 
Необходими продукти:
1 кг кайма смес (свинско и телешко)
3 г смлян черен пипер
3 г 3 г чубрица
3 скилидки чесън
30 мл бяло вино
10 г сол
сухи люти чушки (едро смлян лют червен пипер) на в
2 м тънки черва за пълнене
сол за саламурата


Начин на приготвяне:
1
Каймата се омесва заедно със счукания чесън, стрити люти чушки, черния пипер, чубрицата и солта. Добавя се виното и отново добре се размесва. Оставя се да престои около 5 часа.
2
Червата се изкисват предварително в солена саламура. Пълнят се с помощта на специалната приставка към месомелачката.
3

Наденичките се запичат на сух тиган или на скара и се поднасят.


 


 


Съвет: Този вид наденица се яде само прясна.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
Много вкусно и пикантно ... облизахме си пръстите :) Най- ми допадна тази рецепта, заради това, че се прави много бързо, а е омагьосващо вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: