Наан на тиган

Индийски питки, намазани с ароматно масло
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
3 ч. л. суха мая
1/2 ч. ч. топла вода
5 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Наан на тиган

Маята се разтваря заедно със захарта във водата. Оставя се да шупне.

 


2
Наан на тиган 2

Брашното се сипва в купа заедно със солта, добавят се шупналата мая, киселото мляко и зехтинът.

 

 


3
Наан на тиган 3

Разбърква се и се замесва тесто.

 

 


4
Наан на тиган 4

Слага се в намазнена купа, намазва се с мазнина и се оставя да втаса.

 


5
Наан на тиган 5

След това тестото се разделя на 8 топки и пак се оставя да втаса.

 


6
Наан на тиган 6

Всяка топка се разточва на тънко и се пече в тиган с незалепващо покритие.

 


7
Наан на тиган 7

Маслото се разтопява и се смесва с кимиона, черният и червеният пипер.

 


8
Наан на тиган 8

Питките се намазват още топли с ароматната смес и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2015
Правим си ги вече много пъти, много са вкусни. Тук сме ги комбинирали със крем супа от червена леща + нахут :)
16.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
Станаха вкусни и мекички. Много хубава рецепта!
15.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Много са вкусни , редовно ги правя
14.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2015
Станаха страхотни, трябва да се правят на бавен огън.
13.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2014
вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: