Мюсли с ягодов сос

Ето как мюслите могат да участват в един десерт, а да не са само закуска. Начинът, по който са овкусени ягодите, правят финала на менюто специален
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг ягоди
240 г хрупкаво мюсли със стафиди
400 мл прясно мляко
6 с. л. мед
кората от 1/2 портокал
1 шушулка ванилия
2 шушулки кардамон
3–4 зърна пипер меланж
1/4 ч. л. сух джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Мюсли с ягодов сос

Ягодите се измиват и се почистват. Разрязват се на 2 или на 4 в зависимост от размера им и се слагат в купа. Добавят се стритите в хаванче кардамон и зърна пипер, настърганата портокалова кора, семенцата от шушулката ванилия, джинджифилът и медът.

 


2
Мюсли с ягодов сос 2

Намачква се внимателно като целта е плодовете да пуснат сок, но не и да станат на пюре. Сместа се сипва в буркан и се оставя поне за 1 час.

 


3
Мюсли с ягодов сос 3

Във всяка порция се сипват по 40 г мюсли и се заливат с 60 мл мляко. Гарнира се с плодовата смес.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Направих го. Страшно е ароматично и вкусно! До колко време може да се съхранява в хладилник?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: