Мусака

Класическа мусака
Източник: Йоанна Рачева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.07.2017
Мусака
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
500 г кайма смес (50% свинско месо - 50% телешко месо)
400 г кисело мляко
100 г кашкавал
2 яйца
2 глави лук
2 домата
1 к. ч. олио
5 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лука се почиства, нарязва се наситно и се запържва в загрятото олио, докато омекне. Добавя се единия домат нарязан на дребно, каймата, чубрицата, черния пипер и солта. Бърка се непрекъснато, докато каймата промени цвета си. Когато водата от домата изври се добавя червения пипер.
2
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и слагат при каймата.
3
Дъното на тавичка се намазва с олио и се покрива с другия домат нарязан на дребно. Върху него се разпределя каймата с картофите. Налива се 1 непълна чаена чаша гореша вода и ястието се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се докато водата изври и картофите станат златисти.
4
Яйцата и киселото мляко се разбиват. Добавя се брашното и се бърка до получаването на гладка смес. Накрая се слага настъргания на ситно кашкавал.
5
Заливката се изсипва върху мусаката и се пече, докато порозовее.


Съвет: Преди сервиране, може да поръсите всяка порция с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: