Мусака с праз и печурки

Оригинална рецепта за едно от най-известните тракийски ястия, с горчица, сос "Уорчестър" и естрагон
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кисело мляко
100 г кашкавал
2 яйца
4-5 стръка наситнен магданоз
2 щипки копърово семе
500 г праз
4-5 с. л. олио
1 с. л. горчица
500 г кайма
100 г печени чушки
100 г печурки
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. естрагон
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с праз и печурки
Празът се нарязва наситно.
2
Мусака с праз и печурки 2
В тенджера се загряват 3 с. л. олио, сипва се нарязаният праз и се разбърква.
3
Мусака с праз и печурки 3
Празът се посолява, залива се с разтворената в малко топла вода горчица и се задушава 10 минути на тих огън.
4
Мусака с праз и печурки 4
Печурките се нарязват наситно и се запържват в тенджера с 1-2 с. л. предварително загрято олио. Щом се зачервят, се добавят наситнените печени чушки.
5
Мусака с праз и печурки 5
Доматеното пюре се разтваря в топла вода и се налива при задушените печурки. При нужда се долива още малко топла вода.
6
Мусака с праз и печурки 6
Прибавя се каймата и се пържи на тих огън, като се бърка, така че да стане на трохи. Поръсва се със сол, червен и черен пипер, естрагон и се овкусява със сос "Уорчестър".
7
Мусака с праз и печурки 7
В йенска тава се разпределя половината от месната плънка. Отгоре се покрива с половината от задушения праз, след което процедурата се повтаря.
8
Мусака с праз и печурки 8
В купа се смесват киселото мляко и яйцата за заливката, поръсват се със сол и копърово семе и се разбиват.
9
Мусака с праз и печурки 9
Мусаката се залива с приготвената млечна смес.
10
Мусака с праз и печурки 10
Отгоре се поръсва с нарязан наситно магданоз, покрива се с настъргания кашкавал и се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: