Мусака с праз и ориз

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2008
Мусака с праз и ориз
 
Необходими продукти:
1-2 ч. л. сол
1/2 ч. л. естрагон
2 яйца
1-1 1/2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. брашно
2-3 с. л. масло
2-3 щипки сол
1 кг праз
100-150 г кашкавал
100 г ориз
3 домата
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка копър
2 ч. ч. прясно мляко
8-10 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Мусака с праз и ориз
Празът се нарязва надребно и се задушава 5-6 минути под капак в 8-10 с. л. (1 к. ч.) олио и 1 ч. л. сол на умерен огън.
2
Мусака с праз и ориз 2
Добавя се един почистен и нарязан домат и се задушава още 5 минути.
3
Мусака с праз и ориз 3
Сипват се оризът и 100 мл вряла вода.
4
Мусака с праз и ориз 4
Овкусява се с наситнени копър и магданоз и естрагон.
5
Мусака с праз и ориз 5
Маслото за соса се рзтопява и се разбърква с 3 с. л. брашно и 1-1 1/2 ч. ч. прясно мляко.
6
Мусака с праз и ориз 6
Яйцата се разбиват и в тях на тънка струя се долива сос.
7
Мусака с праз и ориз 7
Задушените зеленчуци се изсипват в дълбока тава и се покриват с нарязаните на колелца два домата.
8
Мусака с праз и ориз 8
Заливат се със сос и отгоре се настъргват 100-150 г кашкавал. Мусаката се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много вкусна рецепта, стана любима на дъщеря ми. Може би носи и маслинки - ще й придаде малко средиземноморски вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: