Мусака с пилешки дробчета

Традиционно ястие в нов вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг охладени пилешки дробчета
2 глави лук
2 моркова
2 скилидки чесън
1 ч. л. пушен червен пипер
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
1,5 кг стари картофи
40 г краве масло
1 връзка пресен лук
1/2 ч. л. розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с пилешки дробчета
Дробчетата се почистват и се запържват в маслото на няколко пъти – до златисто.
2
Мусака с пилешки дробчета 2
Лукът се реже на полумесеци, чесънът се наситнява, а морковите се настъргват.
3
Мусака с пилешки дробчета 3
Дробчетата се изваждат от съда и на тяхно място закратко се запържват зеленчуците, докато омекнат. Добавят се към дробчетата, овкусява се със сол, черен и пушен червен пипер и се разбърква.
4
Мусака с пилешки дробчета 4
Картофите се обелват и сваряват, като се внимава, да не се разкашкат. Нарязват се на шайби с дебелина 1 см, а след това – на кубчета.
5
Мусака с пилешки дробчета 5
Половината картофи се подреждат в намазана с масло тава. Добавя се част от наситнения пресен лук и се овкусява с розмарин, сол и черен пипер. Отгоре се изсипват смесените със зеленчуците дробчета и останалото количество от пресния лук и картофите. Подправя се с розмарин. Слага се и останалото масло.
6
Мусака с пилешки дробчета 6
Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за 30 минути или до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
8.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
супер
7.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Получи се чудесно! Рецептата е супер лесна и бърза
6.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
тази рецепта я добажих кам меюто ни
5.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2014
Много е вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: