Мусака с печени чушки и кайма

Вкусно и ароматно ястие
Източник: Юлия
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.06.2015
Мусака с печени чушки и кайма
Мусака с печени чушки и кайма
Мусака с печени чушки и кайма
Мусака с печени чушки и кайма
 
Необходими продукти:
2 буркана печени чушки
2 картофа
300 г кайма
200 г краве сирене
3 с. л. майонеза
2 яйца
200 г кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
2 ч. л. брашно
50 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
На дъното на тава слагаме малко мазнина (олио) и нареждаме печени чушки и каймата. Нарязваме картофите на колелца и ги подреждаме върху каймата. Върху картофите натрошаваме сиренето и слагаме майонезата. И за край на пъзела слагаме отново печени чушки.
2
Загряваме фурната на 200 градуса. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем около 40 минути.
3
След това изваждаме тавата, отстраняваме фолиото, настъргваме кашкавала и връщаме във фурната до разтопяване на кашкавала.
4
През това време разбъркваме яйцата, киселото мляко, содата и брашното. Получената смес изсипваме върху мусаката и я оставяме във фурната, докато отгоре стане кафява на цвят.
Бон апети!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2015
Опитах рецептата, получи се много вкусно! Единствено не сложих майонеза :) Ястието е много подходящо и за лятото, тъй като е по-леко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: