Мусака с патладжан и пилешко

Много вкусна импровизация на тема мусака
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг патладжани
500 г пилешко филе
700 г гъст доматен сос
4 скилидки чесън
150 г зелени маслини без костилки
250 г сирене „Моцарела“
2 филии бял хляб
80 мл зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с патладжан и пилешко

Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и престояват така 10 минути. След това се отцеждат от горчивия сок, измиват се и се подсушават.

 


2
Мусака с патладжан и пилешко 2

Поставят се в тава, поливат се с 1/2 от зехтина и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути, до златисто.

 


3
Мусака с патладжан и пилешко 3

Пилешкото филе се изтънява, като се разрязва на две филии през средата.

 


4
Мусака с патладжан и пилешко 4

Подправя се със сол и черен пипер и се запечатва на силен огън в малко от зехтина. Оставя се леко да се охлади и се нарязва на кубчета.

 


5
Мусака с патладжан и пилешко 5

В същия тиган с още малко зехтин се слагат маслините, нарязани надве, прибавя се чесънът, нарязан наситно и се запържват закратко.

 


6
Мусака с патладжан и пилешко 6

Слага се доматеният сос, сол, черен пипер и захарта и се оставя на котлона за около 15 минути на умерен огън.

 


7
Мусака с патладжан и пилешко 7

На дъното на тава се слага малка част от соса, отгоре се редят половината шайби патладжан.

 


8
Мусака с патладжан и пилешко 8

Отново се слага доматен сос, върху него – кубчетата пилешко филе, после накъсана моцарела, отново доматен сос, останалите патладжани, останалият доматен сос и останалата накъсана моцарела.

 


9
Мусака с патладжан и пилешко 9

Хлябът се смила в блендер и получените трохи се поръсват върху моцарелата. Залива се с останалия зехтин и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Много вкусно ястие!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: