Мусака с кисело зеле върху картофена палачинка

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 26.01.2014
Мусака с кисело зеле върху картофена палачинка
 
Необходими продукти:
за мусаката:
500 г свинска кайма
1400 г кисело зеле
350 г праз и/или кромид лук
1 ч. ч. ориз
2 ч. ч. вода
80 мл олио
суха чубрица на вкус
сол и черен пипер на вкус

за картофената палачинка:
700 г сварени картофи
100 г брашно
1 щипка индийско орехче
60 г краве масло
2 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с кисело зеле върху картофена палачинка
Нарежете праза и кромида на ситно и го запържете. Добавете свинската кайма и щом се позапържи, подправете с подправките. Добавете ориза, объркайте съставките добре и изключете котлона.
2
Мусака с кисело зеле върху картофена палачинка 2
Нарежете киселото зеле и разделете количеството на две части. На дъното на 32 см намазнена тава се подрежда на пласт половината от зелето. Върху него разстелете на втори пласт сместа от каймата и ориза. Най-отгоре направете пласт от останалото зеле. Добавете водата и печете на 250 градуса до готовност.
3
Мусака с кисело зеле върху картофена палачинка 3
Докато се пече мусаката, направете картофената палачинка. Намачкайте сварените картофи. Добавете брашното, индийското орехче и солта и хубаво разбъркайте. Разпределете сместа в тиган с нагорещеното олио, не по-дебела от 1 см., като палачинка и се пържи до златисто на слаб огън. Обърнете се с помощта на чиния, за да се изпържи и от другата страна. От тази смес ще ви излязат две тънки палачинки.
4
Мусака с кисело зеле върху картофена палачинка 4
Сервирайте, като в подходяща чиния поставите картофената палачинка и върху нея сипете от готовата мусака. На мен ми харесва баланса, който се получава между киселото зеле и картофената палачинка. Опитайте и вие…
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: