Мусака с агнешко

Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г месо от агнешко бутче
700 г спанак
3-4 стръка лук
1 кг пресни картофи
2 с. л. доматено пюре
2 ч. л. джоджен
5-6 стръка магданоз
50 г краве масло
1 ч. л. червен пипер
1-2 щипки канела
черен пипер и сол на вкус
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Мусака с агнешко
Месото се обезкостява и се смила на кайма.
2
Мусака с агнешко 2
Картофите се варят необелени в подсолена вода 10 минути.
3
Мусака с агнешко 3
Лукът се нарязва надребно и се запържва в маслото и олиото.
4
Мусака с агнешко 4
Прибавя се каймата и се пържи, докато побелее.
5
Мусака с агнешко 5
Овкусява се с червен пипер, доматено пюре, джоджен, магданоз, канела, черен пипер и сол.
6
Мусака с агнешко 6
Спанакът се бланшира за 1 минута, нарязва се надребно и се слага при каймата заедно с картофите.
7
Мусака с агнешко 7
Сместа се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се около 30 минути във фурна на 180 градуса.
8
Мусака с агнешко 8
Яйцата за заливката се смесват с киселото мляко и се изливат върху мусаката 5 минути преди да е готова.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: