Мусака по ивайловградски

Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2005
Мусака по ивайловградски
 
Необходими продукти:
1 - 1 1/2 кг картофи
1 кг свинска кайма
150 г кашкавал
150 мл бяло вино
150 мл газирана вода
3 домата
1 връзка зелен лук
1 ч. л. сол
1 щипка риган
микс от подправки за барбекю
магданоз
босилек
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака по ивайловградски
Каймата се омесва с ригана, солта, бялото вино, червения пипер и подправката за барбекю. Разпределя се върху намазнена със зехтин тава.
2
Мусака по ивайловградски 2
Картофите се сваряват и се намачкват с преса. Доматите се нарязват на филии.
3
Мусака по ивайловградски 3
Филийките домати се подреждат върху каймата, така че да я покрият. Отгоре се разпределя картофеното пюре.
4
Мусака по ивайловградски 4
Поръсва се с босилек и накълцан магданоз, настъргва се кашкавал.
5
Мусака по ивайловградски 5
Мусаката се пече в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, която постепенно се намалява. Изважда се, когато кашкавалът се изпече до коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: